stilldesigningmylife

la ce ajuta……….. Mai 25, 2009

Filed under: feng shui — Raluca Negrila @ 12:27 pm

S3WOCA441BYVCA3CI5ONCA027FNZCAFF6J6YCAACUDA7CAXWF1X4CA02MC0GCAJPBIQNCAK57TV6CAQ143FFCA5WV0JICA0Q7DLXCA3ITFCUCAJLL51UCAFJBWIXCAZPI4CKCAZAFX96CA7M50ADCA2WS148Filosofia orientala Feng Shui ofera sfaturi si remedii pentru a crea un spatiu armonios din punct de vedere energetic. Feng Shui (tradus din limba chineza inseamna „vant si apa”) porneste de la un principiu de baza: crearea unui echilibru intre energiile yin si yang si combinarea armonioasa in acelasi cadru a celor cinci elemente ale naturii: lemnul, focul, pamantul, apa si metalul. Mediul in care exista – in raporturi echilibrate – toate aceste 5 elemente este un mediu perfect in care individul se va simti cel mai bine. Feng Shui are un singur scop: fericirea, care, conform filosofiei chineze, nu poate fi atins decat intr-un mediu perfect echilibrat.

Mediul in care traiti este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa, deci urmariti, in amenajarea interiorului in care vietuiti, sa respectati cateva principii de baza. Feng Shui are la baza echilibrarea energiei CHI (se pronunta „ci„). Chi este o forma complexa de energie, considerata a fi energia universala care mentine totul in viata, o forta invizibila ce ne inconjoara in permanenta si ne asigura sanatatea fizica si psihica, fericirea si bunastarea. In functie de modul de raspandire a energiei Chi in casa depinde buna functionare a vietii umane. Energia Chi trebuie incetinita si folosita eficient, nu trebuie risipita sau blocata, de aceea interiorul caselor trebuie gandit in asa fel incat fluxul de energie Chi sa se miste nestanjenit.

Exista surse de energie negativa ce scad influenta Chi, de aceea toate aceste surse trebuie sa fie ascunse, reduse sau eliminate. Cristalele, oglinzile, plantele, culorile, clopoteii de vant, fantanile si acvariile, figurinele cu roluri speciale au scopul de a activa energia chi.

Cand simtiti ca ceva este in neregula in viata dv., cand boala se instaleaza in casa dv., cand lipseste armonia si buna intelegere in familie, cand resimtiti un puternic disconfort in propriul camin inseamna ca energia chi nu este folosita eficient si ar trebui sa aplicati o parte din principiile feng shui pentru a o reactiva si a readuce echilbrul energetic in propria viata.

ZTXVCAEJ0S2HCAC708O1CA3IP0QCCAMOTHXACA9H1ACRCAS6G37KCABELIQ0CA5N436UCA4J9RXXCAMOLIE2CATTWS4PCA3KE2V3CA348Q7FCAQCYPNXCA874WJ0CAYY0E49CALJ6483CA2A2HYPCAAUV257

Prin combinarea armonioasa a celor cinci elemente ale naturii – lemnul, focul, pamantul, apa si metalul creati un mediu perfect in care va veti simti cel mai bine.Mediul in care traiti este foarte important pentru a avea o viata linistita si armonioasa. Filosofia orientala Feng Shui ofera cateva indrumari pentru a crea un spatiu armonios din punct de vedere energetic. Cele 5 elemente reprezinta de fapt cinci tipuri de energii care ne inconjoara in permanenta. Aflate in diverse variante in spatiul care ne inconjoara, creeaza armonii sau dis-armonii, deoarece exista cicluri cu impact pozitiv si impact negativ asupra noastra.

O asezare constructiva a celor 5 elemente reprezinta amplasarea celor cinci elemente in asa fel incat sa stimuleze si sa genereze aparitia elementului urmator. Exista un ciclu constructiv in natura – si deci si in feng shui – care se manifesta astfel: FOC > PAMANT > METAL > APA > LEMN. Adica: FOCUL prin ardere devine PAMANT. Din PAMANT se extrage METALUL. METALUL topit formeaza APA. APA hraneste LEMNUL. Iar LEMNUL prin ardere, produce iarasi FOC, si astfel ciclul o ia de la capat.

O asezare distructiva a celor 5 elemente reprezinta amplasarea celor cinci elemente intr-o ordine care nu produce crestere si evolutie, ci creeaza dezordine si distrugere, inhiband manifestarea urmatorului element din ciclu, de fapt inversarea ciclului de mai sus, astfel: FOC > METAL > LEMN > PAMANT > APA. Adica: FOCUL topeste METALUL. METALUL distruge LEMNUL. LEMNUL absoarbe energia PAMANTULUI. PAMANTUL inghite APA. APA stinge FOCUL, deci trebuie sa evitati acesta combinatie a elementelor in mediul in care va aflati.

YQZTCA77OQUSCAZOGWLJCAW9WGBPCAMRKWVDCA5FJ7Z2CA57OU7PCAPJF85QCA7OTPRHCA3ILA0QCATJD4HJCAF9EFPSCAHCBYNGCA7IZ69OCAPK0GPLCALWLIOFCACYQLC0CA95WXZ6CA95YHWKCAIVB0BAELEMENTUL APA este cel mai important pentru o armonie perfecta a mediului in care traiti. O mica fantana improvizata, un acvariu cu pesti sunt doar cateva detalii pentru a aduce elementul apa in camera dv. Elementul apa poate fi inlocuit cu:

culoarea ALBASTRA, NEAGRA
obiecte ondulate – ca valurile
imagini acvatice (fotografii, tablouri), acvarii, fantani, blouri cu apa proaspata, oglinzi, sticla, materiale transparente si usoare
TOTUSI: Prea multa apa – creeaza nehotarare si ezitare. Apa distruge focul, este amplificat de metal, este distrus de pamant, este slabit de lemn. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

images[9]ELEMENTUL FOC trebuie sa fie prezent in spatiul dv. Este simbolul pasiunii si al actiunii, al miscarii rapide, al activitatii. El reprezinta cea mai mare concentratie de energie yang, si este reprezentat de lumanari, lampi, soba, lampi sau poate fi inlocuit cu:
obiecte de culoare ROSIE, ROZ, PURPURIE, PORTOCALIUBQGZCA7F0T3YCAC1VK50CAZXLP5NCAPVLRD0CA8Z98MECAYFKFLJCA8WFSEHCA8ZEXVICALG278MCAUQ59RTCA2PJAE5CAM8NRC3CARHMCA9CA7JE2PKCAJ6WL0NCANDX41WCAJD0KD4CAU8S03ECAHZO0SI
forme TRIUNGHIULARE, PIRAMIDALE
matase, materiale sintetice, desene cu geometrie abstracta, imagini cu animale
TOTUSI: Prea mult foc –
creeaza nerabdare si stress. Prea putin foc – creeaza pasivitate si lene. Focul distruge metalul, este amplificat de lemn,  este distrus de apa, este slabit de pamant. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

A9Z3CA43GZI8CA7EZIH1CAPCNZINCAKN01C4CATNCF51CAI28TSRCA27792JCAFI2P4OCAG0URX9CA9EQ6OICA09QMLBCA8PD8K9CADNOJ91CAJHR6K5CACH8VVFCA3NT8B8CAGITBP9CAXSBKI8CAIBJMD1ELEMENTUL PAMANT este simbolul stabilitatii, al sigurantei, al increderii. Nu este reprezentat de solul pe care se afla casa dv., ci de roci, flori de mina, cristale, argila, obiecte de ceramica sau de teracota, copacei feng shui, figurine sculptate in piatra, un bol cu pietre de rau. In cazul in care lipseste, poate fi inlocuit cu:
obiecte de culoare MARO, GALBEN, PORTOCALIU, culorile pamantului
forme PATRATE, CUBICE
pietre, ceramica, lut, cristale, nisip, imagini cu munti, deserturi
TOTUSI: Prea mult pamant
– creeaza depresie, greutate, blocaje. Pamantul distruge apa,  este amplificat de foc, este distrus de lemn, este slabit de metal. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

VHRQCAYLQ9L2CAE4E6N1CAT00YEGCATNZBCBCANFS1Y9CAV223VJCA400RTNCAJ5E34XCA21L83ACA5ALB09CA8DLODDCAZI4577CACRZ934CALHU34XCAEH6SDMCAZ2NGW3CA5H33QLCAH6RJ8OCAWKDIGTELEMENTUL LEMN trebuie sa fie prezent in orice spatiu. Lemnul este simbolul cresterii si al progresului. Atentie insa: nu mobila sau obiectele din lemn sunt cele care reprezinta acest element, ci lemnul in forma sa vie: plante si flori, mici copacei de apartament, bonsai, clopotei din bambus sau imagini reprezentand copaci, plante, peisaje din natura. Daca nu puteti avea un copacel in incapere, inlocuiti elementul lemn cu:
 obiecte de culoare VERDE, BLEU DESCHIS
obiecte INALTE si SUPLE, dungi dispuse pe verticala, coloane
peisaje naturale, imagini cu copaci si paduri, imagini cu flori si frunze, arbusti, copacei, plante inalte
TOTUSI: Prea mult lemn
– creeaza agresivitate si nerabdare. Prea putin lemn – creeaza neputinta si neajutorare. Lemnul distruge pamantul,  este amplificat de apa,  este distrus de metal, este slabit de foc. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

F37WCAFJ994VCA79ZL37CAYH2J6VCA5CG8S6CAZQ9VDLCANG8O7RCAAI2O03CANY3NYJCAS6YWALCA6AEASSCAQP349UCAT86LUZCASE7YOMCA4PA4YKCAXF3027CAB0PRFICAWLNWG1CASY0E1QCAT1VL2KELEMENTUL METAL este simbolul flexibilitatii, al concentrarii. Trebuie sa fie prezent sub forma de obiecte metalice: argint, cupru, aur, bronz, statuete de metal, sfesnice de argint, clopotei metalici etc. Metalul poate fi inlocuit cu:
obiecte de culoare ARGINTIE, AURIE, CENUSIE, ALBA
forme ROTUNDE, OVALE, SFERICE, buline, cercuri, semicercuri
bijuterii, aur, argint, bronz, cupru, alama, arama, fier forjat
TOTUSI: Prea mult metal
– creeaza spirit critic exagerat. Metalul distruge lemnul,  este amplificat de pamant,  este distrus de foc, este slabit de apa. In functie de aceste relatii de compatibilitate si incompatibilitate, alaturi de acest element trebuie asezat doar elementul care il amplifica, nu si cel care il distruge.

Anunțuri
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s